Buteyko therapie Zwolle

Internalis geeft Buteyko therapie Zwolle. Een ademhalingsmethode die jou leert jouw ademhaling weer in orde te maken.

Buteyko therapie Zwolle – Ademhalingstherapie

Buteyko therapie Zwolle is ontwikkeld door:

Konstantin Buteyko heeft als arts en hoofd laboratorium meer dan 10 jaar onderzoek gedaan naar de relatie tussen ademhaling en gezondheid. Op wetenschappelijke wijze heeft hij een lijst van 150 ziektes opgesteld, waarvan de oorzaak een verkeerde ademhaling is.

Buteyko heeft een logische en heldere ademhalingstherapie ontwikkelt. Je krijgt verschillende oefeningen, aangepast op jouw situatie en klachten.  Om motivatie te houden voor de dagelijkse ademhalingsmethode, krijg je achtergrondinformatie over de samenhang tussen ademhaling en lichamelijke klachten.  De methode die meet of je de oefeningen goed doet, is onderdeel van de Buteyko therapie Zwolle.

Ervaringen met Buteyko therapie Zwolle

De Buteyko therapie Zwolle is een ademmethode bij Internalis en wordt ingezet als je ademhaling ontregeld is. Een ontregelde ademhaling wordt (verborgen) chronische hyperventilatie genoemd. Vaak heb je niet door dat jouw ademhaling te diep of te hoog is.

Herkenbare signalen zijn mondademhaling, geeuwen, ademstops, snurken, zuchten, verstopte neus, nachtelijk plassen, moeizame ontlasting, niezen. De weerstand gaat naar beneden, piekeren, slaapproblemen, drukke bewegingen, spierpijnen, onrustige benen en er kunnen allergieën, astmatische aandoeningen of andere ademhalingsproblemen ontstaan. Een ontregelde ademhaling kan problemen geven rond bloeddruk, hart, aderen, maag, darmen en gewrichten. Ja…, je ademhaling is van levensbelang.

Veel mensen ervaren al binnen een maand therapie en ademhalingstechnieken een verlichting van de klachten. Het vertaalt zich in een gevoel van grip krijgen op jouw gezondheid. Geen achteruit gang meer, doch een verbetering in je algemene gezondheid.

Of de ziektes genezen, ligt aan de lengte en zwaarte van de klachten. De hoeveelheid tijd die je vrijmaakt voor de oefeningen en de motivatie om te blijven oefenen, dragen bij aan jouw herstel.

Veel gestelde vragen over de Buteyko methode

Na hoeveel sessies merk ik resultaat?

 • Binnen 5 sessies kan je duidelijk resultaten bemerken, de klachten verminderen of je ervaart meer rust en ontspanning. Afhankelijk van de klachten en/of ziektes die jij ervaart, kan je binnen 8 sessies klaar zijn.

Wordt Buteyko therapie Zwolle bij Internalis door mijn verzekering betaald?

 • Afhankelijk van de zorgverzekeraar kan vanuit je aanvullende verzekering, Buteyko therapie Zwolle vergoed worden. Welliswaar moet het binnen een Integratieve Psychotherapie traject bij Internalis Zwolle worden gevolgd.
 • Verzekeraars zijn divers, dus als je hun website checkt, kan het zijn onder de noemer: alternatieve zorg, alternatieve geneeswijzen, natuurgeneeswijzen, alternatieve behandelingen, alternatieve behandelwijzen, psychosociale hulp of overige psychologische hulp. Een Buteyko cursus wordt niet vergoed; Buteyko therapie Zwolle wel.

Wat is het verschil tussen Buteyko therapie Zwolle en Buteyko cursus?

 • Makkelijk en vrij ademen leer je in de Buteyko cursus Je krijgt oefeningen om de Buteyko methode op jezelf toe te passen en je krijgt de achtergrond informatie over ademhaling. Je leert een meetmethode (CP = Controle Pauze) en je krijgt een werkboek met Buteyko hulpmiddelen.
 • Buteyko therapie Zwolle bij Internalis is maatwerk. Dankzij Buteyko therapie Zwolle leer je datgene wat in de cursus aan bod komt, in jouw leven specifiek toe te passen.
 • Je krijgt ademhalingstherapie als onderdeel van Integratieve Psychotherapie traject. Hiermee krijg je een meer sporen beleid om (ook) stress, burn-out, angsten, depressies, psychosomatische klachten versneld aan te pakken. Je leert anders met jezelf om gaan, opdat je op een andere manier met je klachten omgaat en daarmee leer je anders met je omgeving om te gaan.
 • Buteyko therapie Zwolle bij Internalis is jouw ademhaling aanpakken om rustig te worden en klachten aan te pakken. Je brengt interne veranderingen aan op het gebied van gedachten, emoties en/of beelden.

Hoeveel kost Buteyko therapie Zwolle bij Internalis?

 • De kosten zijn € 95,- per sessie van 3/4 uur, wanneer nodig is er een maximale uitloop tot 1 uur. Als het wenselijk is overleggen we van tevoren om af te wijken van de sessie duur. Telefonische therapiesessies kunnen onderdeel zijn van het geheel. Het aantal sessies is afhankelijk van de klacht, de ernst ervan en hoelang je er mee rondloopt. Veel mensen hebben 5 à 8 sessies nodig om zelfstandig om te kunnen gaan met de klachten.

Wat kost een Buteyko cursus?

 • De kosten van een cursus zijn € 635,-. Je krijgt 3 sessies van respectievelijk 2 ½, 1 ½ en 1 uur, persoonlijke begeleiding, een werkboek en Buteyko benodigdheden.

Voordelen van therapie bij Internalis Zwolle:

 • Geen wachttijden
 • Volledig gecertificeerd
 • Goede afspraken met verzekeringen

 

Wil je een ervaren therapeut? Dan kan je terecht bij mij; Edwin Westerhof. Ik werk in het centraal gelegen Zwolle. Voor meer informatie over de verschillende therapieën die ik aanbied, klik op de links hieronder:

Neem contact op met edwin@internalis.nl of bel 06-29551616. We gaan binnen 2 weken met de verwerking van jouw ervaringen aan de slag!

Internalis – therapie & coaching

Voordelen Internalis

Contact

Bel Edwin 06-29551616, mail naar edwin@internalis.nl of vul onderstaand formulier in.

8 + 15 =