Buteyko in Nederland

Ademhalingtherapie zie je momenteel veel, maar sinds Buteyko in Nederland is kan je ook leren om minder te ademen.

Wie is Buteyko in Nederland

De Oekraïense arts Konstantin Buteyko was tijdens zijn opleiding al geïnteresseerd in ademhaling. Hij studeerde cum laude af in Moskou en kreeg enkele jaren later leiding over een laboratorium. Daar kon hij gedegen wetenschappelijk onderzoek doen naar de relatie tussen ademhaling en gezondheid.

Buteyko heeft een ademhalingsmethode ontwikkelt en via zijn leerlingen doorgegeven aan de rest van de wereld. De methode heeft reeds vele klachten verminderd en ziektes klachtvrij gemaakt. Bij Internalis volg je Buteyko in Nederland.

Relatie ademhalen en gezondheid (of ziekte)

Buteyko ontdekte dat er meer dan 150 ziektes zijn gerelateerd aan een verkeerde ademhaling, waaronder: hooikoorts, eczeem, astma, longemfyseem, bronchitis, COPD, allergieën,constipatie, diarree, darmziektes, hoge bloeddruk, hartritme stoornis, angina pectoris, hart & vaatziekten, hoge cholesterol, diabetes mellitus, hypoglykemie, multiple sclerose, reumatoïde polyartritis, chronische vermoeidheid syndroom, maagzuur, hyperventilatie, hoesten, verstopte neus, slapeloosheid, stress, concentratieproblemen, snurken, slaapapneu, sinusitis, verlaagde weerstand, spierkrampen, etc.

Wat gebeurt er bij verkeerde ademhaling

Veel mensen ademen te diep en te veel, wat door Buteyko (verborgen) chronische hyperventilatie wordt genoemd. Chronische hyperventilatie zorgt voor 3 belangrijke veranderingen in je lichaam.

  • Er wordt minder zuurstof afgegeven vanuit je bloed naar je cellen, waardoor er minder energie is voor je spieren en zenuwstelsel.
  • Het Gladspierweefsel verkrampt. Gladspierweefsel is in- en om de holtes van je lichaam, zoals de darmen, de longen, de maag, maar ook rond je slagaders en haarvaten. Het zijn autonome spieren, dus jouw wil (geest) kan ze niet beïnvloeden.
  • De zuurtegraad (pH-waarde) van je bloed verandert. Op termijn kan dit zorgen voor een verminderde werking of uitwisseling van hormonen, mineralen, enzymen en vitaminen.

Ademhaling heeft een weerslag op de rest van je lichaam. Het beïnvloed het hart & de bloedcirculatie, de hersenen,de spieren, de luchtwegen, het immuunsysteem, de slaap, de huid, de spijsvertering, de urinewegen en de darmen.

Opnieuw leren ademhalen

De Buteyko methode bestaat uit (kleine) oefeningen die je meerdere malen per dag doet. Je leert tijdens de cursus de ‘controlepauze’, waarmee je jouw vorderingen meet. Met het verbeteren van je ademhaling word je vitaler en kan je vaak je medicatie afbouwen, in overleg met je behandelend arts. Om gemotiveerd te blijven, is het nodig dat je begrijpt hoe jouw lichaam werkt. Daarom krijg je in de cursus uitgebreide informatie.

Wil jij je fitter en vitaler voelen? Neem voor meer informatie contact op met edwin@internalis.nl / 06-29551616 . We kunnen snel een afspraak maken voor groepscursus of een individueel traject.

Internalis – therapie & coaching

Voordelen Internalis

Contact

Bel Edwin 06-29551616, mail naar edwin@internalis.nl of vul onderstaand formulier in.

6 + 15 =