Burn-out therapie

Ik ben Edwin Westerhof, integratief therapeut en kan je helpen om het tij te keren. Samen kunnen we direct aan de slag gaan om je burn-out aan te pakken. 

Triggers richting een burn-out…

Je bent een doorzetter en het voelt zo onrechtvaardig om in een burn-out te komen. Jarenlang hard werken voor de instelling of eigen onderneming. Iedere keer weer een stapje extra gezet vanuit een grote betrokkenheid of om die vaste baan te krijgen. ‘De klus niet geklaard kan worden zonder jouw aanwezigheid’.

En dan komt langzaamaan het besef van te weinig tijd, niet kunnen afronden en te weinig erkenning van jouw kwaliteiten. De kenmerken van overspannenheid zijn duidelijk aanwezig. Je voelt je overbelast. Omdat je er het beste van wil maken, heb je dat gevoel allang aan de kant geschoven. Ondertussen is het verschil tussen hoofd en bijzaken allang vertroebeld.

Wat is een burn-out…

Het verschil tussen overspannenheid en een burn-out is, dat je bij overspannenheid even vakantie kan nemen om weer tot rust te komen. Bij een burn-out ben je dit stadium allang voorbij ; je hebt het gevoel gek te worden als je ‘rustig’ op de bank ‘moet’ zitten. Anderzijds voel je je geheel uitgeput.

Burn-out is een complex geheel van kenmerken; verkramping, perfectionisme, een grote betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel, maar ook tekortschieten en niet af kunnen maken. Hierdoor kan je je innerlijk veroordelen en een externe beoordeling ervaren.

Verschillende psychische en lichamelijke klachten zijn uitingsvormen van de burn-out, zoals uitputting, concentratiestoornis, geheugenproblemen, spierverkrampingen, hoofdpijnen, trillen, eczeem, uitvalverschijnselen, piekeren, angsten, depressie, et cetera.

Het keerpunt

Er is een moment van erkennen, dat het zo niet meer kan. Je gooit het roer om en neemt het heft zelf in handen. Hulp van een burn-out-therapeut kan jouw proces versnellen.

Internalis kan jou een intensief coaching traject aanbieden, gericht op stressmanagement. Rust en overzicht is nodig, om jouw inadequate gedachten, gedragingen en gevoelens om te vormen. Je gaat anders kijken naar perspectief en zingeving.

Terug naar het oude leven en over je grenzen gaan, is verleden tijd. Je wilt jouw leven op een bewustere wijze vormgeven.

Voordelen van therapie bij Internalis Zwolle:

  • Geen wachttijden
  • Volledig gecertificeerd
  • Goede afspraken met verzekeringen

 

Wil je een ervaren therapeut? Dan kan je terecht bij mij; Edwin Westerhof. Ik werk in het centraal gelegen Zwolle. Voor meer informatie over de verschillende therapieën die ik aanbied, klik op de links hieronder:

Neem contact op met edwin@internalis.nl of bel 06-29551616. We gaan binnen 2 weken met de verwerking van jouw ervaringen aan de slag!

Internalis – therapie & coaching

Voordelen Internalis

Contact

Bel Edwin 06-29551616, mail naar edwin@internalis.nl of vul onderstaand formulier in.

11 + 1 =