Jongerentherapie Zwolle

 

 

Je maakt wat mee als hedendaagse jongere. Soms loop je vast, weet je het even niet meer of word je gek van de gestelde eisen. Kijk gerust even rond hier op de site van Internalis – Jongerentherapie Zwolle.

Jongerentherapie Zwolle bij Internalis

Heftige dingen maken we allemaal mee in ons leven. Het wordt al lastiger als je ook nog vastloopt. Ik zie veel jongeren, die (met zichzelf?) worstelen en steeds verder in de knoop komen. Vaak weet je niet precies wat de oorzaak van problemen zijn. Sommigen voelen zich moe en lusteloos, terwijl anderen stress, paniek of boosheid ervaren. Bij Jongerentherapie Zwolle gaan we samen checken hoe jij verder kan met je leven. Samen het antwoord zoeken op de vragen; ‘wat je wilt en wat heb je ervoor nodig?’

Ervaringen met Jongerentherapie Zwolle

Er wordt tegenwoordig veel van jongeren gevraagd en bepaald. Ouders, school, bijbaan, sport, klimaat; er wordt op heel veel plekken eisen gesteld. Bestaat er nog een plek om even te zijn? Waar kan je nog leren leven met vallen en opstaan? De ruimte hebben om te ontdekken wat belangrijk is voor jou. Daar wil ik graag aan meewerken door naast je te staan.

 Ik heb vele manieren van werken. Soms is het nodig om gericht te behandelen op het (recente) verleden. Vaak is het veel belangrijker om aan de slag te gaan met wat je nu tegenkomt en hoe je ermee om wilt gaan.

Veel gestelde vragen over jongerentherapie Zwolle

 

Kan ik met al mijn problemen bij je terecht?

 • Ik behandel al jaren vele vragen, verhalen en/of moeilijkheden. Voor mij is iets niet snel te lastig of ingewikkeld. Je kan dus met waar jij mee rondloopt bij mij terecht.
 • Het is belangrijk dat je vertrouwen in mij hebt of dat we het onderlinge vertrouwen samen verder opbouwen. Een soort ‘klik ‘ met elkaar hebben is belangrijk, zodat we samen kunnen kijken waar je tegenaan loopt. We gaan samen aan de slag met de manier, die bij je past.
 • Ook is het goed om te weten, dat ik mijn praktijk in mijn eentje draai. Als ik het idee heb, dat je intensievere hulp nodig hebt, dan laat ik je dat weten en verwijs je (terug) naar je huisarts.

 

Heb ik een verwijsbrief nodig van mijn huisarts voor jongerentherapie Zwolle?

 • Nee, een verwijsbrief is niet nodig voor jongerentherapie Zwolle. Ik val namelijk niet onder de basis- of specialistische GGZ. Je kunt gewoon contact met mij opnemen en we hebben eerst een telefoongesprek of als je dat liever hebt met één van je ouders.

 

Moeten mijn ouders mee en komen ze alles te weten?

 • Nee, je ouders/ wettelijke vertegenwoordigers hoeven niet mee, want therapie is iets wat we met zijn tweeën doen.
 • Tussen de 12 – 16 jaar vraag ik toestemming voor de behandeling aan jou en je beide ouders. Wil je dit niet, dan kunnen we geen behandeling starten. Ook is het handig als je ouders (gedeeltelijk) bij de intake en evaluatiemomenten aanwezig zijn. Je ouders worden geïnformeerd over de behandeling, maar niet over alles wat we bespreken.
 • Vanaf 16 jaar en ouder mag je zelf beslissen over de behandeling en je ouders hoeven geen toestemming te geven (beter van wel). Denk eraan, dat de behandeling betaald moet worden, dus daardoor zijn ze wel op de hoogte van de therapie. Zonder jouw toestemming krijgen ouders geen informatie over de therapie. Het blijft wenselijk dat je ouders (gedeeltelijk) bij de intake en evaluatiemomenten aanwezig zijn.
 • In principe behandel ik geen kinderen onder de 12 jaar.

 

Hoelang duurt de jongerentherapie Zwolle en wat zijn de kosten?

 • Het is lastig te zeggen hoelang een traject jongerentherapie Zwolle duurt. Het ligt er namelijk aan met wat voor een klachten je komt. In het algemeen duurt het 5 – 20- sessies. Het kan sneller en wanneer nodig, dan verlengen we.
 • Een sessie duurt drie kwartier met een uitloop tot maximaal een uur.

De kosten voor een sessie zijn € 95,-

 

Start vandaag nog met Jongerentherapie bij Internalis Zwolle

 

Voordelen van therapie bij Internalis Zwolle:

 • Geen wachttijden
 • Volledig gecertificeerd
 • Goede afspraken met verzekeringen

 

Wil je een ervaren therapeut? Dan kan je terecht bij mij; Edwin Westerhof. Ik werk in het centraal gelegen Zwolle. Voor meer informatie over de verschillende therapieën die ik aanbied, klik op de links hieronder:

Neem contact op met edwin@internalis.nl of bel 06-29551616. We gaan binnen 2 weken met de verwerking van jouw ervaringen aan de slag!

Internalis – therapie & coaching

Voordelen Internalis

Contact

Bel Edwin 06-29551616, mail naar edwin@internalis.nl of vul onderstaand formulier in.

12 + 5 =