EMDR therapie

Internalis geeft EMDR op een integratieve manier. Je leert weer vanuit betrokkenheid te genieten van je leven!

Bij Internalis psychotherapie met EMDR therapie Zwolle

Heb je storende herinneringen, angsten, een trauma, bepaalde fobieën, nachtmerries, paniekaanvallen of een depressie gebaseerd op pijnlijke herinneringen? EMDR therapie bij Internalis Zwolle kan jou helpen. Het zorgt ervoor dat je ‘neutraal’ met je klacht om kunt gaan en er afstandelijk over kan praten dankzij de EMDR behandeling.

Internalis biedt EMDR therapie aan als onderdeel van integratieve psychotherapie. EMDR (eye movement desensitization and reprocessing) is ondertussen een begrip in de psychotherapie wereld. De Amerikaanse psychologe Francine Shapiro heeft in 1989 deze methode ontworpen. In eerste instantie was EMDR behandeling bedoeld om de gevolgen van een post traumatische stress stoornis (PTTS) aan te pakken. Nu wordt het bij uiteenlopende klachten ingezet. De verbluffende resultaten en vele (wetenschappelijke) onderzoeken hebben er voor gezorgd dat het een geaccepteerde behandelvorm is in de psychotherapie en medische wereld.

EMDR therapie ervaringen

Mensen merken dat de lading, die  ze ervaren rondom hun klachten verminderd, dankzij EMDR. Het is een kortdurende therapie die helpt bij het opsporen van jouw overtuigingen rondom je trauma. Door oogbewegingen, geluidprikkels of tapping zal jouw perceptie van de gebeurtenis veranderen. De primaire emoties van de traumatische gebeurtenis, komen in verbinding met rationele inzichten en taal. De blokkade vanuit deze traumatische informatie wordt losgemaakt . Hierdoor kunnen jouw hersenen met hun eigen natuurlijke herstelsysteem, het werk voltooien.

EMDR helpt bij de gevolgen van psychisch, lichamelijk- en seksueel geweld, maar ook het verwerken van pijnlijke, schaamtevolle of anderszins ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Het kan helpen bij klachten als burn-out, verlieservaringen, werk gerelateerde problemen, emotionele verwaarlozing, eet problemen, onzekerheid of piekeren. EMDR therapie werkt goed tegen angsten vanuit het verleden én angsten voor een situatie die in de toekomst gaat gebeuren.

Er zijn EMDR therapie ervaringen in overvloed, waar wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Met EMDR Zwolle kan jij je trauma verwerken.

Veel gestelde vragen over EMDR therapie bij Internalis Zwolle

Na hoeveel EMDR sessies merk ik resultaat?

 • Voordat je kan beginnen met een EMDR sessie, zal er eerst een voortraject zijn van 1 à 3 sessies. Het aantal sessies is afhankelijk van de moeilijkheid van je probleem en hoelang je klachten al bestaan. Een voortraject is nodig om je klaar te stomen, zodat je jezelf rustig kan maken. Je hebt meer zelfcontrole om eventuele heftige reacties tijdens de EMDR behandeling op te vangen.
 • Studies hebben aangetoond dat een eenmalige schokkende gebeurtenis (enkelvoudig trauma) voor 80 – 90% van de gevallen met 3 sessies EMDR behandeling klaar kan zijn. De duur van de behandeling blijft afhankelijk van moeilijkheden die in het verleden zijn opgedaan. Burgerslachtoffers met vele schokkende ervaringen (multiple traumata) en oorlogstrauma bij militairen, hebben 5 tot 12 sessies nodig.
 • Een EMDR behandeling sessie bij Internalis Zwolle duurt 90 minuten en een EMDR therapie voortraject sessie duurt 45 minuten.

Wat zijn de EMDR behandeling bijwerkingen?

 • EMDR therapie is een vorm van psychotherapie. Tijdens een traject kan de spanning eerst verergeren. Pijnlijke herinneringen en emoties kunnen naar boven komen en ook de dagen na de EMDR sessie terugkomen in dromen, gedachten of lichamelijke gewaarwordingen. Het is een onderdeel van het verwerkingsproces, oftewel de EMDR therapie gaat op een dieper niveau verder.
 • EMDR haalt beelden van pijnlijke herinneringen omhoog, waardoor je je enkele dagen ontregelt  kan voelen. Er kunnen tijdelijk nieuwe onbekende emoties of angsten ontstaan.

Geeft mijn zorgverzekeraar een EMDR vergoeding, gegeven door Internalis Zwolle?

 • Afhankelijk van je zorgverzekeraar krijg je een EMDR vergoeding vanuit je aanvullende verzekering. EMDR therapie wordt namelijk ingezet als onderdeel van een Integratieve Psychotherapie traject bij Internalis Zwolle.
 • Verzekeraars zijn divers, dus als je hun website checkt, kan het zijn onder de noemer: alternatieve zorg, alternatieve geneeswijzen, natuurgeneeswijzen, alternatieve behandelingen, alternatieve behandelwijzen, psychosociale hulp of overige psychologische hulp.
 • Kijk voor meer informatie over vergoeding zorgverzekeraars.

Wat zijn de EMDR therapie kosten?

 • De kosten van EMDR therapie als onderdeel van Integratieve Psychotherapie zijn € 95,- per 3/4 tot 1 uur. Als het nodig is kunnen we van tevoren afspreken om de sessie te verlengen.
 • Kijk voor meer informatie bij tarieven Internalis Zwolle.

Voordelen van therapie bij Internalis Zwolle:

 • Geen wachttijden
 • Volledig gecertificeerd
 • Goede afspraken met verzekeringen

 

Wil je een ervaren therapeut? Dan kan je terecht bij mij; Edwin Westerhof. Ik werk in het centraal gelegen Zwolle. Voor meer informatie over de verschillende therapieën die ik aanbied, klik op de links hieronder:

Neem contact op met edwin@internalis.nl of bel 06-29551616. We gaan binnen 2 weken met de verwerking van jouw ervaringen aan de slag!

Internalis – therapie & coaching

Voordelen Internalis

Contact

Bel Edwin 06-29551616, mail naar edwin@internalis.nl of vul onderstaand formulier in.

7 + 3 =