Relatietherapie Zwolle

Bij Internalis kan je Relatietherapie Zwolle volgen, zodat je (weer) leert te praten om jullie wederzijds contact te herstellen.

Hoe is het met jullie communicatie gesteld?

 

Communicatie als toverwoord binnen Relatietherapie Zwolle. De liefde kan zo mooi zijn als de relatie begint. Wat kan een tijd later de prins op het witte paard of de vurige – altijd lieve – prinses ver te zoeken zijn.

Binnen een relatie is het handig om te communiceren en daar zijn we vanuit Relatietherapie Zwolle graag mee bezig. Om je begrepen, prettig en veilig te voelen binnen een relatie is communicatie belangrijk. Het vreemde is dat een goede communicatie vaak niet vanzelf gaat.

 

Relatietherapie Zwolle ervaringen

Vele stellen missen het contact in de relatie of de één mist het contact en voor de ander is (was) het gewoon goed. Contact in fysieke zin en op verstandelijk niveau is goed aan te leren. Waar het meestal lastiger mee is gesteld is het contact op emotioneel niveau, dit vooral als één van de partners ‘iets’ mist. We zien vaak dat de wederzijdse verwachtingen en bewondering van het begin juist later tegenvallen. De partner kan niet voldoen aan het ideaalbeeld van de ander. Pijnlijke en persoonlijke punten zien we telkens gespiegeld via de ander en dat kan als verraad aanvoelen. Die mooie liefde van toen wordt dan pijnlijk wreed. Deze wreedheid kan er subtiel insluipen of er plots door een crisis in de relatie zijn.

De verwachtingen en bewondering van het begin kan als pijn en verraad terugkomen in de relatie. Vaak zien we bij relatietherapie Zwolle dat dit ligt onder de strijd, de afstandelijkheid, het afsluiten voor elkaar, het elkaar negeren of langs elkaar heen leven in een relatie. Soms lijkt het makkelijker langs elkaar heen te leven, dan contact aan te gaan met het risico op de (verborgen) pijnlijke strijd die al snel om de hoek kan komen kijken.

 

Veel gestelde vragen over Relatietherapie Zwolle

Hoeveel sessies hebben we nodig bij relatietherapeut Zwolle?

 • De ervaring leert dat partners en relaties divers zijn. Voor relatietherapie of huwelijkstherapie Zwolle is het ene stel met 3 sessies klaar en anderen hebben meer dan 15 sessies nodig. De meeste stellen hebben tussen de 5 & 12 sessies relatietherapie nodig.

 

Wat kan ik verwachten qua inhoud bij relatietherapie Zwolle?

 • No nonsens we werken met wat we live zien in de praktijk en gaan aan de slag. We maken een therapie op maat en we zetten in wat bij jullie past.
 • We beginnen samen met de relatietherapie en wanneer nodig kunnen er individuele sessies worden ingezet. Individueel kan soms nodig zijn om jullie proces te versnellen.
 • Geen vastomlijnd behandelprotocol, dus je zit niet een x aantal sessies aan ons vast. We kijken tussentijds of de doelen zijn behaald en als je wilt stoppen dan kan dat (wel graag bespreekbaar maken).
 • Een relatietherapeut met een stevige basis vanuit de integratieve psychotherapie met extra tools als EMDR-i en ademhalingstherapie. Verder maak ik gebruik van Systemisch Werken en een afgeronde Relatietherapie opleiding (De Relatie als Spiegel) behaald bij Phoenix Opleidingen.

 

Hoe zit het met de kosten en vergoedingen bij relatietherapie Zwolle?

 • De kosten zijn € 115,- (inclusief btw) per sessie van een 3/4 uur. Wanneer nodig bestaat de mogelijk tot langere sessies.
 • Voor individuele therapie sessies zijn we btw vrijgesteld en zijn de kosten € 95,- per gesprek van 3/4 uur.
 • Informeer goed bij je aanvullende zorgverzekering. Veel verzekering geven geen (gedeeltelijke) vergoedingen voor relatietherapie, maar steeds meer zorgverzekeringen vergoeden wel.
 • Wanneer er individuele sessies nodig zijn binnen de relatietherapie worden ze door de meeste zorgverzekeraar wel (gedeeltelijk) vergoed.
 • Vergoedingen vanuit je aanvullende zorgverzekering kost je geen eigen risico.
 • Zie tarieven, vergoedingen zorgverzekeraars en veel voordelen.

 

Wat is het verschil tussen relatietherapie en relatiecoach Zwolle?

 • Bij relatie coaching worden er concrete doelen opgesteld en partners worden aangemoedigd om deze te behalen. Bij relatietherapie Zwolle ligt natuurlijk de focus op doelen. Hierbij geld dat de insteek is om de onderliggende relatiedynamiek of relatiepatronen aan te pakken. Een relatiedynamiek ontstaat vanuit (verborgen) motieven en (onbewuste) persoonlijke pijnpunten.

 

Hoe zit het met de reis naar Internalis Zwolle?

Wanneer je zoekt naar relatietherapie Overijssel of relatietherapie omgeving Zwolle, dan merken we dat mensen veelal vragen stellen over de bereikbaarheid.

 • Vanaf Zwolle CS rijdt er 4x per uur Stadsbus 4 richting AA-Landen. Uitstappen halte Volterbeek en dan nog 5 minuten lopen.
 • Met de auto is ‘Internalis | therapie & coaching Zwolle’ prima te vinden met de routeplanner en er is voldoende gratis parkeerruimte voor de deur.

 

 

Relatietherapeut Zwolle

Wil je een ervaren relatietherapeut, dan kan je terecht bij mij; Edwin Westerhof. Ik werk in het centraal gelegen Zwolle, wat de toegangspoort is voor Noord en Oost Nederland.

Start vandaag nog met relatietherapie Zwolle

  Voordelen van therapie bij Internalis Zwolle:

  • Geen wachttijden
  • Volledig gecertificeerd
  • Goede afspraken met verzekeringen

   

  Wil je een ervaren therapeut? Dan kan je terecht bij mij; Edwin Westerhof. Ik werk in het centraal gelegen Zwolle. Voor meer informatie over de verschillende therapieën die ik aanbied, klik op de links hieronder:

  Neem contact op met edwin@internalis.nl of bel 06-29551616. We gaan binnen 2 weken met de verwerking van jouw ervaringen aan de slag!

  Internalis – therapie & coaching

  Voordelen Internalis

  Contact

  Bel Edwin 06-29551616, mail naar edwin@internalis.nl of vul onderstaand formulier in.

  15 + 6 =